×

Vraag vrijblijvend een offerte aan  Onderhoud Travertin

  Onderhoud travertin is erg belangrijk. Een vloer van travertin of travertijn verliest ter zijner tijd zijn natuurlijke glans. Deze natuursteensoort komt uit het zuiden van Europa. (Italië, Turkije) Hier is het klimaat wat warmer en droger dan bij ons in Nederland. Ook kunnen tegels door woonslijtage hun oorspronkelijke uitstraling kwijtraken en onfraaie gebruikssporen vertonen. Het ontstaan van kleine putjes in de toplaag van het travertin is eveneens kenmerkend. Bij AZS hebben we voor elke Travertin vloer de perfecte oplossing. We zorgen er uiteindelijk weer voor dat uw zandkleurige-, licht beige- of ivoorkleurige travertin vloer weer een stijlvolle uitstraling krijgt.


  onderhoud travertin

  Ik wil een offerte aanvragen

  Wilt u een offerte aanvragen? Dat kan altijd vrijblijvend! Vul onderstaand formulier in en wij nemen uw aanvraag zo spoedig mogelijk in behandeling.   Onderhoudtips Travertin vloer

   • Gebruik het juiste onderhoudsmiddel
   • Gebruikt de juiste dosering
   • Zorg  voor een goede schoonloopmat

   Ons advies

   Als u besluit om na de vloerbehandeling door AZS uw travertin vloer zelf te onderhouden, dan adviseren wij u dit te doen met hmk-p324.

   Bezoek de website van Moellerstonecare.

   Onderhoud Travertin slijpen

   Gebruikssporen op uw travertin vloer (groeven, loopsporen, vlekken etc.) en hoogteverschillen tussen de tegels onderling kunnen we netjes voor u wegwerken. Ook hiervoor gebruiken we industriële schuurmachines met roterende diamantschijven. Bij het slijpen ligt het accent meer op het egaliseren van de vloer. Na het slijpen wordt de vloer gezoet, ook wel krasvrij schuren genoemd, voor een uiteindelijke mooie zijdeglans.

   Onderhoud Travertin polijsten

   Dof gelopen travertin vloertegels geven we opnieuw een glinsterende look. Met hoogstaande polijstmachines worden de tegels in een aantal stappen bewerkt met steeds fijner diamant. Het polijsten verbeterd de kleurechtheid van travertin, maakt het glad en geeft het een mooie glans. Voor uw vloer heeft u de keuze uit een mat glanzende, zijdeglans of hoogglans uitstraling. We adviseren u graag wat het beste past bij uw vloertegels, woning en levensstijl.

   Travertin repareren: voor een fraaie vloer

   Travertin heeft van nature een cellige structuur. Vuil kan zich makkelijk gaan hechten als er door de jaren heen in de toplaag van de vloer kleine gaatjes of putjes ontstaan. Een AZS reparatie van uw travertin vloer houdt in dat bijna alle gaatjes worden gedicht. Zichtbare gaatjes worden met een hoogwaardige filler opgevuld. De kleur van de filler wordt ter plekke aangemaakt om de kleur van uw tegels zo goed mogelijk te benaderen. We kunnen een travertin reparatie combineren met slijpen en polijsten. Het eindresultaat is een glanzende, egale tavertin vloer zonder putjes en oneffenheden.

   Travertin kristalliseren: optimale duurzaamheid

   Een travertin vloer met een doffe uitstraling kan  worden gekristalliseerd. Bij dit proces gebruiken we een speciale poeder om de toplaag van de tegels te behandelen. Het poeder veroorzaakt een chemische reactie met het natuursteen, waardoor er een harde beschermende laag op de tegels ontstaat. Zo is uw vloer beter bestand tegen vocht, vuil en krassen. Het kristalliseren zorgt ook voor een hogere glansgraad. Kristalliseren is verder geluid- en stofarm. Het kristalliseren van travertin is uitermate geschikt als periodiek onderhoud voor hotels, kantoorpanden en andere travertin vloeren.

   Uw travertin vloer in deskundige handen

   Bij AZS hebben we ruime ervaring met travertin. We weten precies hoe dit kalkgesteente is opgebouwd en hoe de componenten reageren met het Nederlands klimaat. Bij vervuiling, slijtage en andere gebruikssporen maken we een gepaste analyse van uw vloer, om de beste behandelmethode aan te bieden. U bent hierbij gegarandeerd van vakwerk voor een betaalbare prijs. Neem contact met ons en uw travertin vloer ziet er spoedig weer oogverblindend uit.

   Kwaliteit bij AZS

   Kies uw oplossing