Natuursteen impregneren


Aandacht en onderhoud voor natuursteen

Een vloer van natuursteen geeft een jaloersmakende uitstraling aan uw ruimte. Dan wilt u natuurlijk wel dat uw vloer zijn schoonheid behoudt. Verzorg natuursteen daarom met aandacht en speciale onderhoudsmiddelen.

Elke dag een mooie vloer

Een marmeren vloer heeft onderhoud nodig net als alle andere vloeren. U kunt dan denken aan een grote renovatie, waarbij een oudere vloer of ongelijk gelegde vloer vlak wordt geslepen. We polijsten de vloer zodat hij er weer jaren tegen kan. Een tussenbeurt voor een marmeren vloer is het kristalliseren. De krasjes verdwijnen niet, maar er ontstaat wel weer een harde toplaag en de glans wordt hersteld.

Voor de dag
Het dagelijks onderhoud is ook van belang. Verzorg uw vloer met de juiste middelen, want hierdoor kunt u het overige onderhoud uitstellen. Wij adviseren u de middelen van HMK

Impregneren

Diverse soorten natuursteen zijn gevoelig voor vlekken. Een leisteenvloer is er bijvoorbeeld zo een. Vlekken kunt u voorkomen door de steen te laten impregneren. We maken eerst een proefje en bepalen zo welk impregneermiddel bij uw vloer past.

Dat kan bijvoorbeeld een blanke impregneer zijn dat de kleur niet verdiept of een kleurverdiepende. U kunt ook kiezen voor impregneer met glans.

Voordat we uw vloer impregneren, reinigen we deze grondig. Het is zowel toepasbaar op nieuwe als bestaande vloeren.

Vragen?

Meer weten over vloeronderhoud of wilt u dat we bij u langskomen in regio Gasselte en Vinkeveen?
Bel 06 – 54 29 71 55 of vul ons contactformulier in.