×

Vraag vrijblijvend een offerte aan  Onderhoud Natuursteen

  Goed onderhoud natuursteen is namelijk erg belangrijk om lang plezier te hebben van je  natuursteen vloer. Met professioneel onderhoud door AZS heeft u daarmee de eerste stap gezet. Wij werken elke dag met alleen maar mensen die gaan voor het beste resultaat voor uw natuursteen vloer.  Wij helpen u graag met

  • natuursteen slijpen
  • natuursteen polijsten
  • natuurteen kristalliseren
  • natuursteen reinigen
  • natuursteen impregneren

  Ik wil een offerte aanvragen

  Wilt u een offerte aanvragen? Dat kan altijd vrijblijvend! Vul onderstaand formulier in en wij nemen uw aanvraag zo spoedig mogelijk in behandeling.   Onderhoudtips Natuursteen vloer

   • Gebruik het juiste onderhoudsmiddel
   • Gebruikt de juiste dosering
   • Zorg  voor een goede schoonloopmat

   Ons advies

   Als u besluit om na de vloerbehandeling door AZS uw natuurstenen vloer zelf te onderhouden, dan adviseren wij u dit te doen met hmk-p324.

   Bezoek de website van Moellerstonecare.

   Zo wordt een natuursteen vloer weer als nieuw

   Hoe kwalitatief goed je natuurstenen vloer ook is, vroeg of laat krijgt elke vloer te maken met gebruikssporen. Kleine  hoogteverschillen ontstaan al bij het leggen. Zelfs als je een prachtige vloer van natuursteen hebt liggen. Meteen een nieuwe vloer uitzoeken is echter niet nodig, want door onderhoud natuursteen kan de vloer kan door verschillende behandelmethodes weer heel fraai aanzien krijgen. Natuursteen slijpen is dé manier om de vloer weer echt helemaal mooi vlak te krijgen. Dit gebeurt met behulp van  een met diamantsegmenten uitgeruste slijpmachine. Met behulp diamantsegmenten, gekoeld met water is de machine in staat een laagje – met daarop de beschadigingen en hoogteverschillen- van de vloer te slijpen.

   Natuursteen slijpen

   Natuursteen slijpen is een methode van onderhoud natuursteen. Er kan 2, drie en soms 4 millimeter van de vloer geslepen worden. Dit is sterk afhankelijk van de ernst van de beschadigingen aan de vloer en de mate van hoogteverschil dat is ontstaan. Het slijpen van natuursteen betekent dat de vloer na de werkzaamheden ultra-mat is. Daarmee is de vloer nog niet klaar, want nadat de vloer geslepen is, wordt er met een steeds fijnere diamant geslepen en gepolijst.

   Natuursteen kristalliseren brengt de glans terug

   Behalve het polijsten van de vloer, kan de vloer overigens ook prima gekristalliseerd worden. Door de vloer te kristalliseren worden vloeren verlost van doffe vlekken en andere lelijke plekken. Let op: het kristalliseren van de vloer wordt meer gezien als onderhoudsbeurt. De vloer krijgt wel de glans terug, ontstane krasjes zullen echter niet verdwijnen. Laat je een marmeren vloer kristalliseren, dan wordt de toplaag van de vloer als het ware verhard en ontstaat een mooie glans. Overigens is kristalliseren alleen mogelijk bij kalkhoudende stenen, travertin, hardsteen en marmer.

   Polijsten werkt ook de beschadigingen weg

   Besluit je de beschadigde vloer te laten polijsten, dan zal de vloer na de behandeling weer die glans hebben die de vloer zo mooi en bijzonder maakt. Ten opzichte van kristalliseren is het door de vloer te polijsten ook mogelijk beschadigingen aan de vloer weg te werken. Hoe vaker een vloer gepolijst wordt, hoe meer glans de vloer krijgt. Door de vloer te laten schuren, ontstaat als het ware een nieuwe laag natuursteen aan de oppervlakte. Schuren zorgt er ook voor dat de oneffenheden tussen de stenen verdwijnen.

   Impregneren natuursteen biedt bescherming

   Wie de vloer op de best denkbare wijze wil beschermen tegen allerlei eventuele schadelijke invloeden van buitenaf, die laat de vloer impregneren. Deze werkwijze biedt dus vooral bescherming en zal de vloer niet meteen mooier maken. Wel zal de vloer vanwege de bescherming langer mooi blijven. Impregneren is feitelijk niet meer dan het aanbrengen van een beschermlaagje in de steen. Vlekken kunnen vervolgens de steen niet binnendringen. Er is voor elke steensoort een geschikt impregneermiddel.

   Zo goed als nieuw

   Bij het polijsten van de vloer kan gekozen worden voor glans, zijdeglans of hoogglans. Hoogglans staat uiteraard voor een stralende en spiegelende oppervlakte. Meer diepte maar minder stralend is het effect van zijdeglans. Kies je voor zijdeglans, dan kies je voor de minst stralende variant. Er wordt dan ook wel van een gezoete vloer genoemd. Is er sprake van beschadigingen aan de natuurstenen vloer, besef dan dat dit prima hersteld kan worden. De vloer zal er na de behandelingen weer zo goed als nieuw uitzien.

   Kwaliteit bij AZS

   Kies uw oplossing