ONDERHOUD MARMER

Om welke vloer het ook gaat; met professioneel onderhoud gaat uw marmeren vloer gewoon langer mee!


Onderhoud marmer? AZS is uw specialist.

Onderhoud marmer uit laten voeren door een professional. Dan is de eerste stap gezet. Bij AZS werken we elke dag met alleen maar mensen die gaan voor het beste resultaat. We beginnen elke werkdag met een glimlach en halen het mooiste in uw vloer, trap of meubels naar boven. Zo kennen we verschillende onderhoud marmer methodes:

    • marmer schuren
    • marmer slijpen
    • marmer polijsten
    • marmer kristalliseren
    • marmer reinigen

Marmer schurenonderhoud marmer - schuren

Zijn er slijtplekken ontstaan op uw marmeren vloer? Dan schuren we net zolang totdat hij de exclusieve uitstraling weer terug heeft. Bij het schuren wordt een laagje van het natuursteen gewreven zodat krassen en hoogteverschillen verdwijnen. Uw vloer is dan weer glad en strak.

Marmer slijpenonderhouden marmer | polijsten

Nadat de vloer geschuurd is, ziet deze er grof en kleurloos uit. We slijpen de vloer met fijne korrels, diamantensegmenten. Om de tekeningen en kleur weer terug te krijgen, zoeten we de vloer.

Marmer polijstenonderhoud marmer | polijsten

Laat uw vloer polijsten naar fijn gezoet, een matte glans, zijdeglans of hoogglans. Bij het gebruik van het juiste onderhoudsmiddel kunt u jarenlang plezier hebben van uw glanzende vloer!Met een hele fijne korrel polijsten we over het natuursteen.Tijdens de laatste stap polijsten we de vloer met polijstpoeder. Hiermee wordt de kleur intenser en de structuur dichter. U kijkt als het ware in de steen. Uw vloer straalt weer luxe uit, dweilt streeploos en is makkelijk in onderhoud >lees verder

Marmer reinigen

Door het gebruik van een onderhoudsmiddel bouwt u in de loop van de jaren een zeep cq waslaagje op. Hierbij kan het voorkomen dat uw vloer is vergeeld. Laat uw vloer vakkundig reinigen door AZS, want onze vakmensen  weten welke middelen ze op uw vloer moeten gebruiken om een vloer er weer netjes en schoon uit te laten zien. Travertin, Marmer en Hardsteen zijn kalkhoudende vloeren en zijn daardoor gevoelig voor vloeistoffen die zuren bevatten. Laat uzelf  daarom door ons adviseren welk onderhoudsmiddel u dient te gebruiken voor uw marmeren vloer .

Marmer kristalliserenonderhoud marmer

Kristalliseren van de marmeren vloer is een tussenbeurt, hierbij wordt de vloer eerst grondig gereinigd. Na het reinigen wordt de vloer per vierkante meter behandeld met een kristallisatievloeistof en met een pad van staalwol of kunststof bewerkt. Hierdoor wordt de steen verdicht en ontstaat een mooie glans. Bij deze behandeling verdwijnen de krasjes in de vloer niet.

Marmer impregneren

Marmer impregneren is belangrijk als u lang plezier wil beleven van  uw marmeren vloer. Marmer impregneren is niet alleen belangrijk als u een marmeren vloer heeft, maar  impregneren is ook belangrijk als u uw keuken, badkamer, aanrechtblad en/ of wasbak netjes wilt houden. Het zorgt er namelijk voor dat schadelijke invloeden van buitenaf geen kans krijgen. Wij komen graag met u in contact om u hierover het beste advies te geven.

Hardsteen polijsten

Bekijk dit project

Natuursteen vloer slijpen en polijsten

Bekijk dit project

Marmoleum vloer reinigen

Bekijk dit project

Lappertovloer slijpen en polijsten

Bekijk dit project

Vakman sinds 1990

Eerlijk advies

Kwaliteit staat op 1

Betrouwbaar