×

Vraag vrijblijvend een offerte aan  Natuursteen Polijsten: Laat Uw Vloer Weer Stralen

  Een natuurstenen vloer staat bekend om zijn schoonheid en duurzaamheid. Maar zoals alle dingen, kan ook natuursteen zijn glans verliezen en tekenen van slijtage vertonen. Dankzij het proces van natuursteen polijsten kan uw vloer echter weer stralen als op de eerste dag.  Waarom Kiezen voor Natuursteen Polijsten?

  Het polijsten van natuursteen biedt uw vloer de kans om zijn verloren glans terug te krijgen. Daarnaast maakt het herstellen van lichte beschadigingen mogelijk. Met elke polijstbeurt wordt de glans intenser. Bovendien, door het schuren tijdens het polijsten van natuursteen, ontstaat er als het ware een vernieuwde laag, die oneffenheden tussen de stenen egaliseert.

  Voordelen van Natuursteen Polijsten:

  • KostenefficiĆ«nt: Polijsten is aanzienlijk goedkoper dan een nieuwe vloer leggen.
  • Perfecte Afwerking: Natuursteen polijsten levert vaak een strakker resultaat op dan de oorspronkelijke tegelzetting.
  • Nieuwe Uitstraling: Uw vloer krijgt de look & feel van een gloednieuwe vloer.
  • Duurzaamheid: Door te kiezen voor natuursteen polijsten kunt u uw huidige vloer behouden.
  • Reparatie: Kleine beschadigingen? Deze kunnen vaak worden hersteld met polijsten

  Wat voor type vloer heeft u?

  Ik wil een offerte aanvragen

  Wilt u een offerte aanvragen? Dat kan altijd vrijblijvend! Vul onderstaand formulier in en wij nemen uw aanvraag zo spoedig mogelijk in behandeling.

   Heeft u geen idee wat voor soort vloer u heeft?

   Wij adviseren altijd contact op te nemen voor een vrijblijvende inspectie voor de staat van uw vloer. In Nederland worden meer dan 500 verschillende soorten stenen gebruikt op vloeren. AZS kent ze allemaal en weet ook precies welke verzorging ze nodig hebben.

   Neem contact op

   Elk type natuursteen heeft zijn unieke eigenschappen, en dat heeft invloed op hoe het wordt gepolijst en onderhouden. Hier is een korte inleiding voor elk van de genoemde stenen:

   Wat voor type vloer heeft u?

   1. Travertin:

   Travertin is een vorm van kalksteen die vaak wordt gebruikt vanwege zijn kenmerkende getextureerde oppervlak en warme kleurtinten. Het polijsten van travertin kan kleine gaatjes en onregelmatigheden opvullen en de steen een glanzende of matte afwerking geven, afhankelijk van de voorkeur.

   2. Leisteen:

   Leisteen is een metamorfe steen met een gelaagde structuur. Het heeft een natuurlijke, ruwe textuur, wat betekent dat het polijstproces subtieler kan zijn om de unieke kenmerken van de steen te behouden. Het polijsten van leisteen kan helpen om zijn natuurlijke kleur te verdiepen en te beschermen tegen vlekken.

   3. Kwartsiet:

   Kwartsiet is een harde, niet-poreuze natuursteen. Het is bekend om zijn duurzaamheid en glinsterende oppervlak. Met polijsten kan kwartsiet een glanzende, spiegelachtige afwerking krijgen die de natuurlijke sprankeling van de steen benadrukt.

   4. Hardsteen:

   Ook bekend als Belgisch blauwsteen of blauwe hardsteen, deze steen heeft een diepblauwe/grijze tint. Het is redelijk poreus en kan met de tijd verweren. Polijsten kan helpen om het oppervlak van hardsteen te beschermen, de kleur te verdiepen en een gelijkmatige glans te geven.

   5. Marmer:

   Marmer is misschien wel de meest bekende natuursteen als het gaat om polijsten. Het is een zachte steen die gevoelig is voor krassen en zuurschade. Met polijsten kan marmer zijn kenmerkende glans en helderheid herwinnen, waardoor krassen en dofheid worden verminderd.

   6. Terrazzo:

   Terrazzo is een samengestelde steen gemaakt van stukjes marmer, kwarts, graniet of glas die zijn ingebed in een cementbasis. Het is duurzaam en kan zeer glanzend worden gepolijst. Het polijstproces kan helpen om de diverse stukjes steen in terrazzo te benadrukken en het oppervlak egaal en glanzend te maken.

   Het kennen van het type steen dat u heeft, is cruciaal voor het bepalen van het juiste polijstproces en het bereiken van het gewenste resultaat. Elk type steen heeft zijn specifieke zorg en aandacht nodig om ervoor te zorgen dat het er op zijn best uitziet en lang meegaat. Als u twijfelt over welke steen u heeft of hoe u deze het beste kunt verzorgen, neem dan contact met ons op voor advies en begeleiding.

   Kies de Glansintensiteit bij Natuursteen Polijsten:

   • Mat: Een verfijnde finish zonder glans.
   • Matte glans: Een zachte schittering na het polijsten geeft uw natuursteen een hernieuwde uitstraling.
   • Zijdeglans: Polijsten tot een niveau waarbij uw vloer warmte en elegantie uitstraalt.
   • Hoogglans: Voor die ultieme luxueuze reflectie en diepte in uw natuursteen.

   Wilt u meer weten over de glansintensiteiten die we bereiken met natuursteen polijsten? We adviseren u graag over de beste keuze voor uw vloer.

   Interesse in Natuursteen Polijsten?

   Benieuwd naar hoe natuursteen polijsten uw vloer kan transformeren? Neem contact met ons op voor meer informatie of vraag direct een vrijblijvende offerte aan.

   Neem contact op

   Kwaliteit bij AZS

   Kies uw oplossing