Allemachtig, wat schittert dat marmer prachtig


Pronkend paraderen over uw gereinigde en gepolijste marmer

In marmer zit kalk en door het gebruik van de vloer gaat er een laagje  van de vloer. Daarom is het ten zeerste onverstandig om uw vloer te dweilen met zuurhoudende middelen. Hoe zorgt u dan dat u de glans behoudt? Laat uw marmeren vloer kristalliseren en/of reinigen door iemand die de hele dag over vloeren kan praten en precies het geheim kent van uw vloer.


Schuren, zoeten en polijsten

Zijn er slijtplekken ontstaan op uw marmeren vloer? Dan schuren en polijsten we net zolang totdat hij de exclusieve uitstraling weer terug heeft. Bij het schuren wordt een laagje van het natuursteen gewreven zodat krassen en hoogteverschillen verdwijnen. Uw vloer is dan weer glad en strak.

Nadat de vloer geschuurd is, ziet deze er grof en kleurloos uit. We slijpen de vloer met fijne korrels, diamantensegmenten. Om de tekeningen en kleur weer terug te krijgen, zoeten we de vloer. Met een hele fijne korrel polijsten we over het natuursteen.

Top of the floor
Tijdens de laatste stap polijsten we de vloer met polijstpoeder. Hiermee wordt de kleur intenser en de structuur dichter. U kijkt als het ware in de steen. Uw vloer straalt weer luxe uit, dweilt streeploos en is makkelijk in onderhoud.


Kristalliseren

Kristalliseren van de marmeren vloer is een tussenbeurt, hierbij wordt de vloer eerst grondig gereinigd. Na het reinigen wordt de vloer per vierkante meter behandeld met een kristallisatievloeistof en met een pad van staalwol of kunststof bewerkt. Hierdoor wordt de steen verdicht en ontstaat een mooie glans. Bij deze behandeling verdwijnen de krasjes in de vloer niet.